Már 150 pályán fociznak az ovisok

Mohácsi kezdőrúgás a dedikált labdával

Mohács Városon belül immáron Újmohács is gazdagodott Ovi-Foci Pályával, amely mondhatni nagyon jó kezekbe került Mohács Térségi Óvodaközpont, Bölcsőde és Családi Napközi Völgyesi Jenő Tagóvodájában.

Elsőként Szekó József polgármester mondta el a pálya megépítésével kapcsolatos információkat és fejezte ki örömét, hogy Mohácson egy újabb, immáron a Duna bal partján fekvő óvodában is adottak a minőségi, örömteli testmozgást feltételei.

Őt Ripp Istvánné, a Mohács Térségi Óvodaközpont, Bölcsőde és Családi Napközi intézményvezetője követte, aki köszönetet mondott a város vezetőjének illetve az alapítványnak is, hogy létrejöhetett a pálya Mohács ezen részében is.

Az ünnepélyes átadón végül dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke állt a mikrofonhoz, aki szintén megköszönte a városnak, hogy teljes mellszélességgel kiállnak a – pályát, az óvodapedagógusoknak szóló képzést és az eszközkészletet is tartalmazó –program mellett.

A szalagátvágás után jött az igazi meglepetés. A polgármester egy, még az Aranycsapat legendás hátvédje, az Ovi-Foci Alapítványt megalapító Buzánszky Jenő aláírásával ellátott labdával végezte el a pálya első kezdőrúgását. A gyerekek pedig utána birtokba vehették a pályát.

A lurkók igazán aktívan ünnepelték meg, hogy mostantól ők is focizhatnak, kosarazhatnak, kézilabdázhatnak és különböző ügyességi versenyeken mérettethetik meg magukat nap, mint nap. Amikor pedig a pálya átadása is megtörtént, illetve kijátszották már magukat a gyerekek, egy hatalmas Ovi-Foci feliratos tortával zárhatták a napot!

Az átadó ünnepségen jelen volt még Cserdi Áron alpolgármester, Szurcsikné Fábián Gyöngyi a Mohács-szigeti Településrészi Önkormányzat elnöke, illetve az önkormányzati képviselőtestület tagjai.

Pálya Buzánszky Jenő szülővárosában

Az Ovi-Foci Alapítvány a 149. pályáját a Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Bezerédj Amália Óvodai Tagintézményében adta át.

A rendezvényen jelen volt a város polgármestere, Szabó Loránd, aki a helyi labdarúgás helyzetéről beszélt. Elmondta, hogy lényegében elsorvadt a dombóvári futball, és hogy most új alapokat lefektetve szeretnék azt megújítani: beléptek a Bozsik-programba és csatlakoztak annak kaposvári központjához, illetve az újonnan átadott Ovi-Foci Pálya is ezen szándékait erősíti a városnak.

Az alapítvány képviseletében Varga Krisztina állt a mikrofon mögé és többek közt a következőket mondta: „Az alapítvány életében nagyon fontos esemény, hogy az alapító Buzánszky Jenő szülővárosába is eljuthatott a pályát, óvodapedagógusi képzést és eszközkészletet tartalmazó komplex programunk.”

Végül az intézményvezető Bihari Erzsébet mondott beszédet. Elmondása szerint nagy szükség van a pályára az óvodában, mivel ez az egyetlen a városban, amelyik nem rendelkezik tornaszobával, így a sport infrastrukturális lemaradást végre sikerült ledolgozni.

A pálya átadásának jelképét jelentő szalag átvágásához már ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás jobbhátvédjének fia is csatlakozott, aki szintén teljes mellszélességgel kiáll a gyerekek sportra való megszerettetése mellett!

Mindezek után a gyerekek birtokba vehették a pályát, amelyen először egy kisebb műsorral örvendeztették meg a vendégsereget. Aztán a játéké lett a főszerep, az Amália és a Gyermekvilág Óvoda lurkói mutathatták meg, melyikük az ügyesebb a pályán. Az átadó ünnepséget színesítette Szabó Linda zenés műsora is.

A város egyébként komoly figyelmet fordít az Aranycsapat legendás jobbhátvédjének, Buzánszky Jenő emlékének ápolására. Emléktábla díszíti a szülőházát, utcát neveztek el róla és nemrég ért véget az emlékkiállítása a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben.

Szegváron jubilált az Alapítvány

A szegvári Kurca-parti Óvodában valósult meg a 150. Ovi-Foci Pálya, az itteni gyermekek használhatják mostantól nap, mint nap a multifunkcionális, „négy évszakos” pályát.

A rendezvényt Csurka Zoltánné óvodapedagógus rendkívül szép szavai nyitották meg.

A meghívott vendégek közül elsőként Gémes László polgármester úr állt a mikrofon mögé. Kiemelte, hogy a szegvári óvoda mindig példamutató volt abban, hogyan lehet mindenben a gyerekek kedvében járni.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő a történelmi visszatekintés után a sport fontosságára és az abban rejlő lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Rubold Péter, a Ferencváros, a Győr, az Újpest és az olimpiai válogatott korábbi labdarúgója, futballedző elmondása szerint igazi ajándék a négy évszakos pálya az ovisoknak. A pálya előnyei között a szülők számára is talált fontosat, mely szerint véget ért a sáros nadrágok kora.

Az alapítvány képviseletében Rubint Petra volt jelen a rendezvényen. Kiemelte, hogy igazi ünnepnapról beszélhetünk, ugyanis a szegvári a 150. ilyen létesítmény. Az alapítvány további munkatársainak is köszönetet mondott, hogy közösen eljuthattunk idáig.

A pálya átadását jelképező szalag átvágáshoz Rubint Petra, Csurka Zoltánné, valamint Gémes László és Farkas Sándor ragadott ollót, amely után a helyi egyház képviselője egy rövidebb idézet után megszentelte a pályát.

Az ovisok igen aktív részvétele elsősorban gyönyörű műsorukban nyilvánult meg. Az akadályverseny után a szegvári és a mindszenti óvodások közötti mérkőzés csalt mosolyt a gyermekek arcára, némelyiküknek a felfestett nemzeti színű lobogó mellé. A vendégek győzelmével végződő találkozó után azonban mindkét csapat lurkói boldogan hagyták el a pályát.

A Kurca-parti Óvoda hatalmas lelkesedéssel és komoly szervezéssel járult hozzá ehhez a csodálatos naphoz, amely az ünnepség utáni közös bográcsozásban és a díszruhába öltözött lovasok megjelenésében volt leginkább tetten érhető. 

https://manosport.blogstar.hu/./pages/manosport/contents/blog/28415/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?