Ismét duplázott az Ovi-Foci Alapítvány

Június 17-én pénteken igazán különleges pályaátadóra került sor Egyeken!

A Szent János Katolikus Óvoda és Bölcsőde Ovi-Foci Pályájának ünnepélyes avatóján rengeteg meghívott vendég csodálhatta meg a speciális pályát. Érdekessége abban rejlik, hogy futópályával van szegélyezve, amellyel egy újabb sportág színesíti a pálya alapvetően magas szintű funkcionalitását.

Az ünnepséget Hajduné Holló Katalin igazgatóhelyettes nyitotta meg, majd az óvoda egykori gyermeke mutatta meg szavaló tudását. 

Az átadó ünnepség igen tiszteletre méltó vendégserege közül Bodó Sándor országgyűlési képviselő mondott elsőként beszédet. Megtisztelte jelenlétével a pályaátadást Fodor András, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöki helynöke is, aki szintén megosztotta gondolatait az összegyűltekkel.

Utána dr. Miluczky Attila polgármester mondott beszédet, végül pedig, de nem utolsó sorban dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke állt a mikrofon mögé, beszéde végén átadva a terepet a gyerekeknek.

Jelen volt még a rendezvényen Molnár Katalin, a köznevelési intézmények főigazgatója is.

A beszédek után a gyerekek műsora következett, amely igazán kreatív produkció volt.

A szalag átvágására dr. Molnár Andrea, Bodó Sándor és Fodor András sorakozott fel, számukra pedig díszpárnán hozta két óvodás az ollókat. Mindezek után a püspöki helynök olvasott fel a Bibliából, majd megszentelte a pályát.

A rendezvény végén pedig a gyermekek birtokba vehették a pályát: először bemutatták milyen ügyesek az akadályok leküzdésében, majd pedig egy rövid focimérkőzésen játszhatták ki magukat, és tölthették meg gyermekkacajjal az óvoda udvarát.

„Ajak, a jövő városa” is gazdagodott Ovi-Foci Pályával!

Június 19-én vasárnap az Ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde udvarában került átadásra a 147., többféle sportág művelésére alkalmas műfüves pálya.

Az átadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Kerekes Miklós polgármester, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea, illetve az Alapítvány munkatársa, Varga Krisztina.

A helyi egyházak képviselői is jelen voltak a rendezvényen, úgyhogy az elmúlt héten Egyek után Ajakon is megszentelt pályára léphettek már rá az óvoda gyermekei.

Az igazán kiemelkedő EB-szereplés közben megtartott rendezvény mellett a nemrégiben elnyert nemzetközi díj csalt még nagy örömet az ajakiak arcára: a várost bronzéremmel jutalmazta a nemzetközi zsűri a legjobb európai zöld közbeszerzések versenyén. 
A nemzetközi szinten bronzérmes, magyar viszonylatban azonban aranyérmes, kistelepülési kategóriában induló város Brüsszelben vehette át a díjat.

https://manosport.blogstar.hu/./pages/manosport/contents/blog/28110/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?