Újabb két óvoda gazdagodott pályával

Újabb két Ovi-Foci pályát vehettek birtokba az óvodások. A makói óvoda Kálvin téri tagintézményében június 9-én adta át az Ovi-Foci Alapítvány a pályát. A beruházást Makó Város Önkormányzatának, a támogatást felajánló vállalközásnak és az Ovi-Foci Alapítvány együttműködésének és összefogásának köszönhetik a gyerekek. A felek éltek a TAO-program sportberuházásokat támogató lehetőségével.

A gyerekek a közös bemelegítés után nagy örömmel vették birtokba a több sportág művelésére alkalmas, multifunkcionális pályát. 

A rendezvényen jelen volt Czirbus Gábor alpolgármester is, aki kiemelte: „az önkormányzatnak nem csak a sport, hanem a gyerekek is fontosak. Ha ez a kettő itt találkozik, akkor egy nagyon sikeres projektről beszélhetünk.”

"Ez nem csak egy pálya, hanem egy program is, amelyhez óvodapedagógusi képzés és eszközkészlet is tartozik" – mondta Rubint Petra, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány munkatársa.

Kotroczóné Mátó Éva intézményvezető helyettes a következőkben látta a pálya előnyeit: „A gyerekek lételeme a mozgás, és ez egy újabb lehetőség, hogy kiélhessék mozgásigényüket. Ezekkel a játékeszközökkel, amiket még a műfüves pálya mellé kaptunk a pályázat keretén belül, még színesebbé és változatosabbá tehetjük az ő mozgásos tevékenységeiket.”

Az óvoda gyermekei már több éve szerepelnek az ő korosztályuk számára kiírt Bozsik-programban, így külön öröm számukra, hogy most már egy ilyen modern pályán tudnak készülni a mindennapok folyamán, illetve az általános iskolai mindennapos testnevelésre is fel tudnak készülni.

A Makói Városi TV felvétele. 

Egy nappal később Sárváron, a Csicsergő Óvodában vehették át a gyerekek az Ovi-Foci Alapítvány 143. pályáját. 

Az óvodát Stieber Józsefné vezeti, akinek fia, Stieber Zoltán tagja az Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatottnak, de így is volt futballista az eseményen, hiszen az NB I-es Haladás labdarúgója Gaál Bálint ott volt az átadón, s a korábbi válogatott játékos Illés Béla levélben üzent a gyerekeknek: „… kívánom, hogy sok óvodás érezze át a mozgás örömét, legyen részük sok gólörömben, éljék át a csapatjáték szépségét.”

Ágh Péter országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy néhány héttel ezelőtt, a Születés ünnepén a legkisebb polgárait köszöntötte a város, most az óvodások kaptak egy nagyszerű műfüves pályát. Mindez azt bizonyítja, hogy a sárvári önkormányzat, az itteni cégek figyelnek a gyermekekre, fontos számukra a város jövője. Azt kívánta, hogy az új pályán szerzett élmények minél több gyermeket sarkalljanak arra, hogy labdarúgó vagy éppen csak sportszerető ember legyen.

Kondora István polgármester szimbolikusnak nevezte a helyszínt és a napot is, hiszen az Ovi-Foci Pálya avatóünnepségének napján kezdődött a Labdarúgó Európa Bajnokság, amelyen részt vehet a magyar csapat is, és az a Stieber Zoltán, aki egykor ennek az óvodának a gyepén kezdte el rúgni a labdát. 

Az Ovi-Foci Pálya átadását jelképező szalagot Stieber Józsefné, dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke, Kondora István és Ágh Péter vágták át, majd az ovisok birtokba vehették az új létesítményt.

Az óvónők és a gyerekek egy kis műsorral is készültek, amelynek témája megegyezett az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány társrendezésében létrejött I. Újbudai Focimajálison előadott produkcióval. Ennek során a gyermekek megmutathatták, hogyan is szurkolnak az Európa Bajnokságra kijutó magyar labdarúgó válogatottnak.

Az ünnepséget dr. Molnár Andrea alapítványi elnök szavai zárták. Az Ovi-Foci Programnak két fő célja van, egyfelől, hogy az óvodások sportág-specifikus oktatási programját az óvónők egy önálló képzés keretén belül elsajátítsák, másfelől, hogy az ehhez szükséges sport infrastrukturális beruházások során speciális Ovi-Foci sportpályák létesüljenek az ország minden óvodájában. 

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke két meglepetés ajándékkal is készült az átadó ünnepségre. Egyrészt a Csicsergő óvoda által írt fociinduló felkerülhet az Alapítvány hivatalos indulóját, illetve a Puskásról és Peléről (P és P) szóló dalt tartalmazó CD-re.

Másrészt a focimajálison nyújtott kiemelkedő teljesítményük jutalmaként az óvoda gyermekei csapatkísérőként vezethetik be a magyar kispályás labdarúgó válogatottat a Székesfehérváron megrendezésre kerülő Kispályás Labdarúgó Európa Bajnokság egyik mérkőzésére.

https://manosport.blogstar.hu/./pages/manosport/contents/blog/27930/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?