Fantasztikus focimajális Újbudán

Ha én válogatott labdarúgó lennék és ott lettem volna az I. Újbudai Focimajálison, akkor most azonnal repülőre ülnék, kimennék Franciaországba és előbb az osztrák, majd az izlandi, aztán a portugál válogatottat szakítanám szét, utána meg mindenkit az utamba kerül. Nagy Ádám a válogatott, aki Újbudán kezdte a pályafutását mondta azt a rendezvény végén, hogy ő nem gondolta volna, mennyire szeretik a gyerekek a válogatottat.

Márpedig...

Az iskolások és az óvodások imádják a futballt, a nemzeti csapatunk minden tagját. Sosem gondoltam volna, hogy egy gyerekeknek és gyerekekről szóló rendezvényen lúdbőrös lesz a kezem. Pedig amikor az ózdi óvodások megérkeztek az alkalmi színpadra a válogatottnak öltözve – Király Gábortól Szalai Ádámig mindenki ott volt –, vagy éppen a sárvári ovisok énekelték meg a település szülöttének Stieber Zoltánnak a sikereit, vagy például az ebesiek dalolták el, hogy Dzsudzsák Balázs bal lábát még száz aranyért sem adnák oda, akkor bizony az embernek felállt a szőr a kezén.

Mindez vasárnap történt Kamaraerdőn, amikor 600 óvodás és iskolás találkozott, többségük magyar válogatott mezben feszített és éltette a csapatot. Zengett-zúgott a „Hajrá, magyarok!” és a „Ria-ria-Hungária!”

Az Ovi-Foci Alapítvány társrendezésében létrejött eseményen minden a gyerekekről és a futballról szólt. Két pályán zajlottak a mérkőzések, a színpadon pedig egymást követték a szurkolók. Elképesztő koreográfiákat mutattak be a gyerekek, akik heteken át készültek arra, hogy üzenjenek a válogatottnak a franciaországi Európa-bajnokság előtt.

Nagy Ádám biztosan átadja majd az élményeit és azt a kerámia labdát, amit a mezőtúriaktól kapott, a társainak és ez is erőt kell adjon a keret tagjainak. Mert az Újbudán bebizonyosodott, hogy az ország a csapat mögött áll. Gyerekek, felnőttek, lányok, fiúk, nők, férfiak – mindenki szurkol a csapatnak. 

https://manosport.blogstar.hu/./pages/manosport/contents/blog/27473/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?