Labdarúgó Eb Székesfehérváron is

A Városháza Dísztermében tartották az EMF EURO 2016 kispályás labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos sorsolását. Az Országos Minifutball Szövetség grandiózus pályázatát sikeresnek ítélte az Európai Minifutball Szövetség, melynek köszönhetően 2016. augusztus 21-28. között Székesfehérvár adhat otthont a felnőtt kispályás Európa-bajnokságnak. A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a felnőtt kispályás magyar válogatott Szlovénia, Törökország, illetve Szerbia csapataival került egy csoportba.

Ünnepélyes keretek között sorsolták ki szerda délután a székesfehérvári Városháza Dísztermében a kispályás labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. Az eseményen az Európai Minifutball Szövetség (EMF), az Országos Minifutball Szövetség, az augusztusi Eb-re kijutó válogatottak delegáltjai, valamint Székesfehérvár Önkormányzatának vezetői is képviseltették magukat.

Thanos Papadopulos, az Európai Minifutball Szövetség ügyvezető igazgatója köszönetet mondott az Országos Magyar Minifutball Szövetségnek, valamint Székesfehérvárnak, hogy itt rendezhetik meg a 2016-os Eb-t. Mint mondta, a nemzetközi szövetségnek ez a legnagyobb ünnepe, amely a sporton kívül a kultúrát és az értéket is képviseli. Beszédében kitért arra: a városban élők büszkék lehetnek rá, hogy Székesfehérváron rendezik meg a tornát. 
Filip Juda, az Európai Minifutball Szövetség alelnöke köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy többéves kitartó munka eredményeképpen Székesfehérváron rendezhetik meg a nyári Európa-bajnokságot. Kiemelte: hatalmas bravúrnak számít, hogy az EMF egyik legfiatalabb szervezeteként Magyarország adhat otthont a kontinenstornának.

Christoph Köchy, az Európai Minifutball Szövetség alelnöke beszédében kitért az Országos Minifutball Szövetség hihetetlen munkájára, amelynek köszönhetően nyáron Eb-t rendezhet. Mint mondta, ez az esemény kiváló lehetőséget jelent arra, hogy a különböző kultúrák közelebb kerüljenek egymáshoz.

Az Országos Minifutball Szövetség elnöke, Tibor Dávid köszönetet mondott az Európai Minifutball Szövetségnek, hogy Magyarország adhat otthont az augusztusi Eb-nek, valamint Székesfehérvárnak a nyári kontinensviadalhoz szükséges támogatásért. Mint mondta, tele vannak ambícióval annak érdekében, hogy minden idők legjobb Európa-bajnokságát rendezhessék meg Székesfehérváron. Kiemelte: ehhez elengedhetetlenül fontosak a jó csapatok és a rengeteg szurkoló.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a sorsoláson megjelenteket, majd köszönetet mondott az Európai Minifutball Szövetségnek, hogy a rendezési jogot 2016-ban Magyarországnak, Székesfehérvárnak adta: „Megtiszteltetés számunkra, hogy augusztusban itt lesz a felnőtt kispályás Európa-bajnokság. Egy történelmi városban vagyunk, amit ma is meghatározó várossá tesz a történelme, a kultúrája és a sportja. A résztvevő 32 nemzet, 32 különböző kultúra közös nyelve a sport és a futball szeretete lesz. A világ legnépszerűbb sportjában helyet adni egy nemzetközi versenynek mindig óriási rang egy városnak, amelyben egy több ezer főből álló közösség űzi ezt a csodálatos játékot.” Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott továbbá a szervezőknek, és mindenkit szeretettel invitált az augusztusi bajnokságra Székesfehérvár Belvárosába – hiszen itt épül majd meg az Európa-bajnokságnak helyet adó mobil aréna.

Az augusztus 21-től egészen 28-ig tartó rangos eseményen harminckét nemzet válogatottja kápráztatja el a közönséget. A nívós tornára kvalifikált harminckét együttes az EMF rangsora alapján négy kalapba került, majd ezt követően nyolc négyfős csoportba sorsolták ki a csapatokat – a kispályás magyar labdarúgó válogatott, mint házigazda a legerősebbnek számító első kalapba került. Hazánk válogatottja az A-csoportban küzdhet a legjobb eredmény eléréséért, ahol Szlovénia, Törökország és Szerbia válogatottjaival kell megküzdenie a továbbjutásért.

https://manosport.blogstar.hu/./pages/manosport/contents/blog/25351/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?