Balogh Gábor is kiáll az óvodások sportja mellett

Balogh Gábor öttusázóként olimpiai ezüstöt, világ- és Európa-bajnoki címeket nyert. Ma a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke, így naponta azon fáradozik, hogy a fiatalok minél többet és jobb körülmények között sportolhassanak. Az egykori kiváló öttusázó is fontosnak tartja, hogy a gyerekek már óvodás korban is sokat sportoljanak. 

"Az Ovi Foci Alapítvány célkitűzései abszolút összevágnak a mi törekvéseinkkel is, miszerint gyerekkorban kell kialakítani, illetve megtartani a mozgás iránti igényt – mondta Balogh Gábor. – Ebben nagyon fontos, hogy a gyerekek életkori sajátosságaihoz, fejlettségi szintjéhez igazodó játékok, feladatok, eszközök és módszertani megoldások érvényesüljenek. Ha a gyermekekkel óvodás és iskolás korban sikerül megszerettetnük a különböző mozgásformákat, akkor jó eséllyel ez beépül életvitelükbe és később felnőttként már el sem tudják képzelni hétköznapjaikat  mozgás, sportolás nélkül. Ha a felnövekő generációknál ez sikerül, biztos, hogy egy egészségesebb társadalmat alkotnak majd, ami az egyik legnagyobb eredménye lesz mai programjainknak…"

Már 140 óvodában sikeres működik Ovi-Sport program!

Egy gyors szavazással most mindenki segíthettek az ovisoknak. 

Az Ovi-Sport program is részt vesz a SozialMarie pályázaton, amelyen hat országból induló projekteket díjaznak majd. Ha a közönségszavazáson nyernek, akkor egy 3 perces kampányvideót készítenek majd róluk, amivel még többen megismerhetik az Ovi-Sport programot, akár külföldön is. 

A szavazás módja: A weboldalon kattintsatok az „Erre szavazok” gombra, és adjátok meg e-mail címeteket. Ezután a megadott címre visszaigazoló e-mail fog érkezni, amelyre kattintva megerősíthetik a szavazatot a megadott kóddal. Figyeljetek, mert a visszaigazoló e-mail a spam mappába kerülhet, de anélkül érvénytelen a szavazat!

Szavazni itt lehet!

https://manosport.blogstar.hu/./pages/manosport/contents/blog/25203/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?