Berki Krisztián olimpiai bajnok is támogatja az óvodai sportot

Fotó: ute1885.hu

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász fontosnak tartja az óvodai sportot. Versenyzőként és apaként is támogatja azt, hogy a gyerekeknek legyen lehetősége jó körülmények között megismerkedni a mozgásformákkal.


Kicsi gyerekként is mozgékony voltam, állandóan lent voltam a házunk előtti játszótéren, ott csüngtem-lógtam a mászókákon. A szemközti házban egy tornaedző lakott, aki az ablakból leste, miket csinálok. Egy szép napon becsöngetett hozzánk, s közölte a szüleimmel: ez a kisfiú annyira ügyes, hogy tornáznia kellene. Pár nappal később pedig megkezdődött a tornász karrierem… Az első két hétben sírva mentem edzésre, sírva jöttem haza, de végül megszerettem a tornatermet, a gyakorlatokat, a csapattársaimat, az edzőimet, s mivel a szüleim is mellettem, mögöttem álltak, nem volt kérdés, hogy maradok. Életem egyik legjobb döntése volt!

Négy és fél éves voltam ekkor, azaz több mint 26 éve már, hogy ezzel a sporttal foglalkozhatom. Óvodás gyerekként ekkor persze még nem tudhattam, hogy később ez lesz a munkám, a hobbim, az életem, ez tesz igazán ismert és sikeres emberré. Egyszerűen csak szerettem a tornateremben lenni, szerettem mozogni, edzeni. A tornát talán a többi sportágtól is hamarabb kell elkezdeni. Kicsiként sem lehet csak „félig” tornázni, ha nem vagyunk elég szorgalmasak, nem koncentrálunk eléggé, annak nagyon fájdalmas esés lehet a vége. Így nagyon korán beleszoktam abba, hogy az edzéseken figyelni kell, fegyelmezettnek kell lenni, be kell tartani a szabályokat. Most is ilyennek tartom magam, s azt gondolom, ezeket a pozitív emberi tulajdonságokat mind a tornának köszönhetem.

Élsportolóként, olimpiai bajnokként és apaként is csak azt tudom tanácsolni minden gyerkőcnek és szüleinek: a mindennapi mozgás, a sport szeretete olyan erőt és tartást ad, amely egész életünkön végigkísér! A saját példám is bizonyítja, sohasem lehet elég korán kezdeni, s ki tudja, melyik óvodás gyerekből lesz a jövő olimpiai bajnoka…

Már 140 óvodában sikeres működik Ovi-Sport program!

Egy gyors szavazással most mindenki segíthettek az ovisoknak. 

Az Ovi-Sport program is részt vesz a SozialMarie pályázaton, amelyen hat országból induló projekteket díjaznak majd. Ha a közönségszavazáson nyernek, akkor egy 3 perces kampányvideót készítenek majd róluk, amivel még többen megismerhetik az Ovi-Sport programot, akár külföldön is. 

A szavazás módja: A weboldalon kattintsatok az „Erre szavazok” gombra, és adjátok meg e-mail címeteket. Ezután a megadott címre visszaigazoló e-mail fog érkezni, amelyre kattintva megerősíthetik a szavazatot a megadott kóddal. Figyeljetek, mert a visszaigazoló e-mail a spam mappába kerülhet, de anélkül érvénytelen a szavazat!

Szavazni itt lehet!

https://manosport.blogstar.hu/./pages/manosport/contents/blog/25117/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?